Drago sport | Maksimirska cesta 68, 10000 Zagreb

UVJETI I PRAVILA


Uvjeti i pravila


Uvjeti korištenja i kupovine


Opći uvjeti poslovanja

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/2014.), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, od članka 57. do članka 79.

Internet stranica drago-sport.com je u vlasništvu tvrtke ¨NOVO¨d.o.o. sa sjedištem na adresi Plehanov put 30, 10090 Zagreb. Opći uvjeti poslovanja vrijede za registrirane korisnike. Registrirani korisnik (u daljnjem tekstu korisnik ili registrirani korisnik) može postati svaka osoba koja prihvaća uvjete poslovanja tvrtke ¨Novo“d.o.o. koja posluje pod trgovačkim imenom "Drago-Sport".

Opći uvjeti korištenja sadrže odredbe o značenju pojmova te opće uvjete poslovanja za kupnju robe, odnosno proizvoda kupovinom elektroničkim putem na individualni zahtjev korisnika, a u sklopu pružanja usluge prodaje robe putem Interneta (u daljnjem tekstu: Internet prodaja ili Webshop). Opći uvjeti korištenja sastavni su dio ugovora.

Kako postati korisnik ?

Prilikom kupnje kupac treba ispuniti sva zahtijevana polja istinitim podacima bila to fizička ili pravna osoba (Tvrtka / Obrt). Nakon točno upisanih podataka kupac mora pročitati te prihvatiti opće uvjete poslovanja tvrtke Novo d.o.o. (Drago-Sport) kako bi mogla nastaviti na naplatu. 

Tvrtka ¨NOVO¨d.o.o. (Drago-Sport) se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove web stranice.


Tvrtka ¨NOVO¨d.o.o. (Drago-Sport) zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ove stranice u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave, o čemu će korisnik biti pravovaljano obaviješten. Smatra se da je pristupanjem stranici korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja iste, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje. Tvrtka ¨NOVO¨d.o.o (Drago-Sport) nastoji da informacije o artiklima budu točne i ažurne, ali se ograđuju od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. Slike i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Djelatnici web shopa drago-sport.com nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda.

Tvrtka ¨NOVO¨d.o.o. (Drago-Sport) ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovim internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovaran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika Tvrtka ¨NOVO¨d.o.o (Drago-Sport) će kupca korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

Korisnik u nastavku kupac ima pravo kupovati artikle na stranicama drago-sport.com  i koristiti je u dobroj vjeri i namjeri.NARUČIVANJE

Svaki korisnik koji je upoznat sa svojim pravima može kupovati artikle iz ponude Tvrtke ¨NOVO¨d.o.o. (Drago-Sport) prikazane na internetskoj stranici drago-sport.com. Kupoprodajni ugovor između korisnika u nastavku kupca i tvrtke "NOVO¨d.o.o.  (Drago-Sport) postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH. Tvrtka ¨NOVO¨d.o.o. (Drago-Sport) se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, tvrtka ¨NOVO¨d.o.o. (Drago-Sport) će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni na zahtjev kupca. Odluči li se kupac otkazati narudžbu, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 20 radnih dana. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.


CIJENE


Prema zakonu o platnom prometu sve navedene cijene izražene su u Eurima (€) i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a (25%). Istaknute redovne i akcijske cijene vrijede kako za kupnju putem interneta, tako i za kupnju u trgovini Drago-Sport na adresi Maksimirska 68, 10000 Zagreb. U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu. Troškovi dostave su besplatni za sve pošiljke čija je vrijednost veća od 60,00 € kao i za akcijske artikle s naznačenom besplatnom dostavom.

Načini plaćanja


Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

Plaćanje kreditnim karticama: Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama: Visa, MasterCard, Maestro i Diners.

Načini plaćanja za ONLINE narudžbe:
1) Plaćanje po ponudi - pri narudžbi izdajemo Vam ponudu, a po primitku uplate robu šaljemo na Vašu adresu.

2) Plaćanje pouzećem - robu šaljemo na Vašu adresu, a vi je plaćate poštaru po primitku.

3) Plaćanje kreditnim karticama - u web shopu www.drago-sport.com trenutno nije moguće izvršiti radi poteškoća sa serverom.

    Zahvaljujemo se na razumijevanju!


Načini plaćanja u trgovini Drago-Sport (Maksimirska 68, 10000 Zagreb):


1) Plaćanje gotovinom jednokratno,
2) Plaćanje karticama jednokratno i na rate :

a) Zagrebačka banka

Jednokratno plaćanje: MasterCard, Visa.

Obročno plaćanje: MasterCard, Visa.
Minimalni iznos na rate: 60,00 €, od 2 do 12 rata beskamatno.

b) Diners

Jednokratno plaćanje: Diners karticom

Obročno plaćanje: Diners karticom
Minimalni iznos na rate: 60,00 €, od 2 do 12 rata beskamatno.
Minimalni iznos potrošačkog kredita: 60,00 €, od 12 do 36 rata sa kamatnom stopom koju propisuje banka na dan izdavanja kredita.

c) PBZ Card

Jednokratno plaćanje: Visa.

Obročno plaćanje: Visa.
Minimalni iznos na rate: 60,00 €, od 2 do 12 rata beskamatno.
Minimalni iznos potrošačkog kredita: 60,00 €, od 12 do 24 rata sa kamatnom stopom koju propisuje banka na dan izdavanja kredita.

d) Raiffeisen Bank

Jednokratno plaćanje: Maestro, MasterCard, Visa


e) Splitska banka

Jednokratno plaćanje: Maestro, MasterCard, Visa


f) Jednokratno Discover karticama


Izjava o sigurnosti kod plaćanja


Primjenjuju se najmoderniji standardi u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između sustava za plaćanje i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Izjava o privatnosti


Tvrtka "Novo" d.o.o. (Drago-Sport) obavezuje se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla, te se obvezujemo da se neće koristiti u marketinške ili slične svrhe. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Korisnik prilikom potvrđivanja Uvjeta poslovanja, daje svoju privolu da se podatci koriste isključivo u svrhu dostave naručenih proizvoda.

Podatci o kupcu koje treba upisati

Kako bi obavili kupnju na web shopu, potrebno je ispuniti sve tražene podatke. Jako je bitno ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona). 

Uvjeti dostave i isporuke


Svu robu iz našeg prodajnog programa dostavljamo isključivo na području RH putem tvrtki Overseas Express i HP Express, te cijena slanja ne iznose više od 50,00 kn po paketu. Kako bi ostvarili besplatnu dostavu potrebno je naručiti robu čiji iznos prelazi iznad 500,00 kn. Sve bicikle (osim modela na akciji) besplatno šaljemo na vašu adresu.

Na svim biciklima kupljenim u Drago-Sportu je izvršen nulti servis gratis. Zbog samog transporta i povećanja sigurnosti od bilo kakvog mogućeg oštećenja, bicikl će biti upakiran u kutiju na način da će sa njega biti skinute pedale te prednji kotač. Oni će biti posebno zaštićeni i vraćeni natrag u istu kutiju. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom roku ne primi paket, pomoću broja za praćenje može kontaktirati kurirsku službu i vidjeti razlog za ne dostavljanja robe. Također u slučaju da kupac nije u mogućnosti preuzeti robu u dogovoreno vrijeme, može kontaktirati kurirsku službu i dogovoriti drugo vrijeme dostave kada će biti u mogućnosti preuzeti robu.

Uvjeti povrata i reklamacije


Povrati

Naš cilj je da ste Vi kao naš kupac zadovoljni našom uslugom, stoga ćemo na sve načine pokušati opravdati Vaše povjerenje u nas. Kupac može otkazati ugovor navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) radnih dana. Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti trgovca o otkazivanju ugovora pismenim putem na info@drago-sport.com. Ugovor se smatra otkazanim kada trgovac primi pismenu obavijest. U slučaju otkazivanja ugovora kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu u roku od 7 dana od otkazivanja ugovora. Proizvod(i) koje vraćate moraju biti kompletni, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži sa svim pripadajućim neoštećenim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Korišteni proizvodi ne mogu se vratiti.

Kako do povrata:
• Javite nam se na mail: info@drago-sport.com ili na telefon: +385 1 230 0121 te ukratko objasnite zašto Vam artikl ne odgovara.
• Zapakirajte u kutiju svoj nekorišteni artikl u original ambalaži.
• U slučaju da kupac vraća artikl koji mu ne odgovara iz nekog razloga poštarinu snosi sam u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla).
• U slučaju da se dogodila naša pogreška prilikom pakiranja poštarinu snosi Drago-Sport u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla – Kurirsku službu odabire Drago-Sport.)
• Pošaljite ga na adresu: Drago-Sport, Maksimirska 68, 10 000 Zagreb, sa naznakom:
POVRAT.
• Javiti ćemo Vam se povratnom informacijom kada nam stigne paket te kad započnemo obradu povrata.

Smjernice za najjednostavniju uslugu povrata:
• Vraćeni artikl mora biti u original pakiranju sa naljepnicama proizvođača. Molimo Vas ne uništavajte original pakiranje i ne pišite po njemu.
• Ako vraćate odjeću ili obuću, ista mora biti nekorištena sa izvornim naljepnicama ako postoje.
• Molimo na paket jasno istaknuti velikim slovima: POVRAT
• Zadržavamo pravo da odbijemo artikle koji nisu vraćeni u skladu sa našim pravilnikom u tom slučaju poštarinu u oba smjera snosi kupac. Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavnog kurira po Vašem izboru. Slanje paketa na Vašu adresu obavljamo sa našim ugovornim kurirom po važećem cjeniku Drago sporta.

Naša politika povrata ne utječe na Vaša zakonska prava kupca.
Uzimamo pravo da povrat artikla potraje do 3 dana od dostave Vašeg paketa na našu adresu. Međutim, nakon što zaprimimo Vaš paket će biti pregledan i zahtjev će biti obrađen unutar 24 sata od zaprimanja izuzev neradnih dana i praznika.
• Ako želite povrat novca, isti će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Povrat novca će biti obavljen na isti način na koji je artikl plaćen.

U slučaju da niste dobili povratnu informaciju unutar 10 radnih dana molimo Vas da kontaktirate našu službu za korisnike na: info@drago-sport.com ili na telefon: +385 1 230 0121.

Ako je artikl kupljen u našoj poslovnici najlakše i najsigurnije je da se u istu poslovnicu osobno vrati. S time dobivate mogućnost i fleksibilnost odabira drugog artikla koji Vam više odgovara ili lakšeg povrata novca. U slučaju plaćanja gotovinom u našoj poslovnici "Drago-Sport" novac će biti vraćen u 100% iznosu plaćenog proizvoda.
Kod kupnje putem bankovnih kartica u poslovnici "Drago-Sport" storniranje se vrši unutar 5 radnih dana te se iznos vraćenog novca umanjuje za 5% od iznosa kupljenog proizvoda. Nakon izvršenog storniranja novac će biti vraćen na vaš račun umanjen za 5% bankovne provizije za obradu kartice.

Reklamacije


Reklamirati se mogu svi artikli kupljeni u Drago Sportu koji su pokriveni garancijom u određenom vremenskom periodu. Unutar tog perioda sve garancije će biti riješene u Vašu korist bilo popravkom, zamjenom novim artiklom ili u krajnjem slučaju povratom novca. Ako primijetite da je Vaš artikl bilo kojem smislu neispravan molimo Vas da nas prije kontaktirate na broj telefona 01 230 0121. Naša politika reklamacija ne utječe na Vaša zakonska prava kupca.

Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka, i to:

1) Kod reklamacije okvira ili dijela bicikla potrebno je sljedeće:
Kopija računa bicikla
Kopija jamstvene knjižice bicikla
Fotografije cijelog bicikla
Fotografije oštećenja zbog kojeg se reklamira okvir ili dio (iz više kutova)
Fotografije serijskog broja bicikla (nalazi se ispod osovine pogona)

2) Kod reklamacije pojedinog artikla, opreme ili odjeće potrebno je sljedeće:
Račun artikla
Fotografije cijelog oštećenog artikla
Fotografije detalja oštećenja (iz više kutova)
Fotografije serijskog broja artikla (ako postoji)
Fotografije moraju jasno prikazivati reklamirani artikl.

Jamstvo vrijedi samo pod uvjetom ako je artikl korišten i održavan prema uputama proizvođača, odnosno prema uobičajenim propisima. Jamstvom nije obuhvaćena šteta koja bi nastala prilikom pada, sudara, udara, preopterećenja te intervencija i popravaka u toku jamstvenog roka van ovlaštenog servisa ili kao posljedica lošeg održavanja artikla. Jamstvo ne pokriva standardno trošenje potrošnog materijala kao što su: gume, zračnice, kočnice, bužiri kočnica i mjenjača, sajle kočnica i mjenjača, pakne kočnica, žarulja, zupčanika pogona, lanaca i kazeta, kranzeva, obruča, baterija itd. Jamstvo na određeni artikl nije prenosivo te vrijedi samo i jedino prvom kupcu.
Račun kao dokaz kupnje je obavezan za sve reklamacijske postupke. Svaki artikl koji će biti popravljen ili zamijenjen unutar jamstva, jamstveni rok će biti produljen za period koji je artikl bio na popravku. Uporaba artikla/bicikla tijekom natjecanja, javnih događanja, najma ili aktivnosti za koje određeni artikl/bicikl nije predviđen uvelike smanjuje vijek upotrebe, te u tom slučaju artikl nije pokriven jamstvom.
Zadržavamo pravo naplate popravaka u slučaju da reklamacijski zahtjev iz nekog od gore navedenih razloga ne bude odobren. Ako popravak/zamjena artikla ne bude moguća zadržavamo pravo ponuditi zamjenski artikl iste ili veće vrijednosti (boja ne mora biti ista), ili u slučaju nemogućnosti zamjene vratiti dio novca proporcionalan preostalom pretpostavljenom životnom vijeku artikla. Artikl održavajte i popravljajte uvijek i strogo u skladu s uputama proizvođača jer u suprotnom može doći do oštećenja artikla koje bi moglo uzrokovati ozbiljnu nezgodu.

Rješavanje sporova

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje Centru za mirenje. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

Podaci o firmi:

"NOVO" d.o.o. za unutarnju i vanjsku trgovinu, usluge i promet

10090 Zagreb, CROATIA, Plehanov put 30,

Registriranom kod trgovačkog suda 23.02.1994 u Zagrebu,

MSB: 080284137,

Porezni broj: HR27913617944,

Temeljni kapital 19.400,00 kn,

Tel.: +385/1/3470-258, Tel./Fax: 01/3470-258,

OIB: 27913617944,

Žiro račun: 2360000-1101506739,

IBAN: HR392360001101506739

Sjedište: Zagreb, Direktor društva: Draženka Novosel

Poslovnica : DRAGO SPORT, Maksimirska 68: 10000 Zagreb.